Στη Βέροια με μαθητές της Β' και Γ' τάξης όλων των Λυκείων της πόλης γιορτάσαμε φέτος την Ημέρα της Ευρώπης, και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τη δράση  «Η δική μας Ευρώπη, η δική μας Φωνή!» που το Europe Direct Kεντρικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσε με το Δήμο Βέροιας και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. 

Εν όψη των Ευρωπαϊκών Εκλογών η επικεφαλής του Europe Direct Κατερίνα Ρουμελιώτη παρουσίασε στους μαθητές και συμμετέχοντες τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα, καθώς επίσης και τα προγράμματα για τη νεολαία σε σχέση με την εκπαίδευση και κατάρτιση, τον εθελοντισμό, τα ταξίδια και την εργασία. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και ερωτήματα σε σχέση επίσης με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών και τις δυνατότητες που έχουν οι Ευρωπαίοι Πολίτες για ενεργό συμμετοχή και διαβούλευση στα θέματα που τους αφορούν και τους ενδιαφέρουν.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Μιχάλης Τζαφερόπουλος, Κώστας Βασιλειάδης και Παιδείας Ηλίας Τσιφλίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ελισάβετ Ταϊπλιάδου και ο Κώστας Γεωργιάδης από τη Δημοτική Κοινότητα Βέροιας.

Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό και προτροπή του Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κώστα Τσουτσοπλίδη στους νέους να συμμετέχουν και να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους.