Το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, διοργάνωσαν την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 (10:00 - 12:00) εκδήλωση με τίτλο: «Το Μέλλον της Γεωργίας: Οφέλη και Ευκαιρίες”.

  

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχουν υπογράψει ο Δήμος Έδεσσας και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και τις εργασίες χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Αλέξανδρος Πασχάλης και ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος ενώ το συντονισμό και την επικοινωνιακή υποστήριξη της εκδήλωσης έκανε η Δρ. Δήμητρα Μήτκα, στέλεχος επικοινωνίας του Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας.

Έγινε εκτενής αναφορά στο μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα μέσα από το πρόγραμμα ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ και
παρουσιάστηκε το ευρωπαϊκό έργο έργο Artolio ως καλή πρακτική υποστήριξης και εκπαίδευσης παραγωγών.

Ο καθηγητής αειφορικών συστημάτων διαχείρισης και διευθυντής του κέντρου Ελιάς Krinos του Perrotis College, Δρ. Αθανάσιος Γκέρτσης, αναφέρθηκε σε τρόπους για τη σύγχρονη διαχείριση παραγωγής με χρήση τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας.
Ο Αναπληρωτής καθηγητής και Διευθυντής Τμήματος Αειφορικής Γεωργίας και Διαχείρισης του Perrotis College, Δρ. Χρήστος Βασιλικιώτης, μίλησε για τις καλλιεργητικές πρακτικές για αειφόρα αγροκτήματα με μειωμένες εισροές και χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη με drone στην περιοχή του Ριζαρίου Έδεσσας.