Στο πλαίσιο του έργου Girls Go Circular (Κορίτσια στην κυκλική οικονομία), στις 26 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά το δεύτερο φόρουμ για τις γυναίκες και τα κορίτσια στις επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM).

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κήρυξε την έναρξη του φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν ομιλητές και ομιλήτριες υψηλού επιπέδου, με στόχο να προσδιοριστούν βασικές δράσεις της ΕΕ για την εξάλειψη της μη ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων στους τομείς STEM. Φέτος, το θέμα του φόρουμ ήταν «Ενδυνάμωση των κοριτσιών στην επιστήμη και την τεχνολογία». Τα κορίτσια και οι νέες γυναίκες συμμετείχαν σε συζητήσεις με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ, καθώς και με επιστήμονες και επιχειρηματίες, με σκοπό να εξαλείψουν τις προκαταλήψεις λόγω φύλου στους τομείς STEM. Η εκδήλωση τίμησε επίσης τα επιτεύγματα του έργου Girls Go Circular, το οποίο έχει ήδη βοηθήσει περισσότερα από 14.000 κορίτσια ηλικίας 14-19 ετών να αποκτήσουν ψηφιακές και επιχειρηματικές δεξιότητες.

Οι γυναίκες αποτελούν μόλις το 18% των σπουδαστών και εργαζομένων στους τομείς της πληροφορικής και των επικοινωνιών στην ΕΕ, ενώ μόνο το 34% των αποφοίτων στους τομείς STEM είναι γυναίκες, παρά τη σύνδεση μεταξύ των τομέων STEM, των ψηφιακών και των επιχειρηματικών δεξιοτήτων και της πράσινης μετάβασης, που αναγνωρίζεται επίσης στο νέο ευρωπαϊκό θεματολόγιο δεξιοτήτων.

Περισσότερα: https://greece.representation.ec.europa.eu/news/i-endynamosi-ton-koritsion-stin-epistimi-kai-tin-tehnologia-brisketai-sto-epikentro-toy-deyteroy-2022-10-26_el