Υπεγράφη νέα συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής και της UEFA. Αξιοποιώντας τη μεγάλη δημοφιλία του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, η τρίτη αυτή συμφωνία συνεργασίας αποσκοπεί στην προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών και στόχων.

Σύμφωνα με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, αντιπρόεδρο αρμόδιο για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, το ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού οφείλει  να βασίζεται στις αξίες τις διαφορετικότητας και της συμπεριληπτικότητας. Η νέα συνεργασία με την UEFA συμβάλει εποικοδομητικά στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών στόχων στον τομέα του αθλητισμού.

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, προσέθεσε τα εξής: «Η UEFA αποτελεί έναν σημαντικό εταίρο για την προώθηση των πρωτοβουλιών μας στον αθλητισμό, ιδίως όσον αφορά τη συμπεριληπτικότητας, την ψυχική υγεία, τη δικαιοσύνη και την ισότητα των φύλων. Ο αθλητισμός, και ιδίως το ποδόσφαιρο, αποτελεί μια αποτελεσματική πλατφόρμα για να προσεγγίσουμε τη νεολαία και όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και να τους ευαισθητοποιήσουμε για τις ευρωπαϊκές μας αξίες.»

Η συμφωνία συνεργασίας προωθεί, μεταξύ άλλων, την ακεραιότητα στον αθλητισμό και την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων, καθώς και της διαφθοράς. Στηρίζει τη δράση για το κλίμα και την πράσινη μετάβαση και προάγει υγιεινούς και δραστήριους τρόπους ζωής για τους πάντες. Στο πλαίσιο αυτό θα ενταθούν οι κοινές προσπάθειες στις εκδηλώσεις και τους αγώνες της UEFA, ιδίως στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (2024) και γυναικών (2025) UEFA EURO.