Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ, ο Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κος Γιώργος Μαρκοπουλιώτης επισκέφθηκε το EuropeDirect K. Μακεδονίας και συναντήθηκε με την υπεύθυνη του Κέντρου κα Κατερίνα Ρουμελιώτη και την υπεύθυνη τεκμηρίωσης  κα Δαμιάνα Κουτσομίχα. Συζήτησαν για τη λειτουργία του Κέντρου, τις ανάγκες ενημέρωσης στην περιοχή μας και για τις σημαντικές εξελίξεις και προτεραιότητες για το 2019.

Αναφορικά με την επίσκεψη του,  στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Κέντρο μας, ο κος Μαρκοπουλιώτης λεγραψε στο twitter: Είχα την χαρά να συναντηθώ με τους φίλους μας στο @EDIC_Thess & το EDIC Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως όλα τα EDICs, τα κέντρα αυτά δεν είναι απλοί συνεργάτες. Είναι κομμάτι μας & πολύτιμο στήριγμα. Τους ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη που προσφέρουν στο περίπτερο μας στη #ΔΕΘ2018.

To Kέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κ. Μακεδονίας, με φορέα υποδοχής την Αμερικανική Γεωργική Σχολή / Perrotis College, υποστήριξε στη φετινή ΔΕΘ την εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, με τίτλο «Πλαστικά και Αγύριστα #Ready to Change?». Από τις 8 έως τις 16 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ολέθριες συνέπειες των πλαστικών απορριμμάτων στις θάλασσες και τους ωκεανούς, για τη νέα στρατηγική της ΕΕ για την αντιμετώπιση ολόκληρου του κύκλου ζωής των πλαστικών και για  πρακτικούς τρόπους περιορισμού του πλαστικού στην καθημερινή μας ζωή. 

Στις 15 Σεπτεμβρίου, το περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα επισκέφθηκε ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.